Plaza Terrace

As part of the Emergency Housing Program of the City of Fresno, Plaza Terrace received a retrofit for the entire property in 2019.  Along with the updated architectural facade and interior, two updated courtyards provide vital outdoor living, gathering, and resting area for the small housing units (750 sqft/one bedroom) within the community.  The west courtyard extends from the community room and is furnished with a built-in grill, sculpted benches, and community table to fully take advantage of the afternoon sun while providing ample shaded area.   In addition, the east courtyard, with a single sculpted bench and loose seating cubes in the pervious gravel area, is able to create a tranquil environment for reading and reflecting under the dapple shade of the green canopy. These two gardens   bring the stability and quality of life even perhaps in the most uncertain stage of life journey of residents.

Scope: 
DD, CD, CO
Size: 
36,000 SF
Client: 
Anne Philips Architecture
Location: 
Fresno, California