SunnydaleB7_008.jpg
SunnydaleB7_001.jpg

SUNNYDALE BLOCK 7

Located in Visitacion Valley, Block 7 will provide affordable housing aimed at family households.  This 167-unit affordable housing project is on the south side of he future public park connected to Block 4.  The main podium rectangular courtyard serves as the extension of the community room that faces the adjacent park with the hill of McLaren Park beyond.  The landscape design evokes the notion of a “Valley” context that meanders through the space with planting angulating on both sides adjacent to the units that not only provide shade but also privacy for the units. Ample soil is provided by the raised landform and the structural depression.  A variety of programs and spaces are carefully integrated along the way for gathering, seatings, and play areas. Curvleaner seatings are strategically integrated along the way to provide neighbors to gather, residents for respite, and enjoy and appreciate the layers of gardens with distant Hill beyond.  An integrated natural play area is highlighted with a pavilion as the centerpiece. 

SunnydaleB7_003.jpg
SunnydaleB7_004.jpg
SunnydaleB7_006.jpg

CLIENT: Mercy Housing California

ARCHITECT: : Saida+Sullivan Design Partners

TYPOLOGY: Supportive Housing | Public Community Garden | Residential Courtyard

SIZE: 1.68 acre

LOCATION: San Francisco, California

SunnydaleB7_005.jpg
SunnydaleB7_002.jpg
SunnydaleB7_007.jpg